Navigácia

  • Úspech v okresnom kole Biblickej olympiády!

    Trojčlenný tím našich ôsmakov v zložení Benjamín Koryťák, Jozef Aurel Králik a Filip Rašovec nás úspešne reprezentovali v okresnom kole Biblickej olympiády, ktoré sa uskutočnilo 21. marca v Bytči. Všetky úlohy vyriešili bez zaváhania a skončili tak na 1. mieste. Blahoželáme!

  • Zápis do 1. ročníka

    Vážení rodičia,

    zápis do 1. ročníka šk. roku 2024/2025 sa uskutoční v sobotu 6. apríla 2024. Bližšie informácie k zápisu zverejníme už čoskoro. Sledujte našu stránku.

  • Riaditeľské voľno

    Z dôvodu organizačného zabezpečenia Testovania T9 žiakov 9. ročníka udeľujem žiakom 4. - 8. ročníka riaditeľské voľno v stredu 20. 3. 2024. Riaditeľské voľno sa nevzťahuje na žiakov 1. - 3. ročníka.

    Mgr. Ivan Brezovský, riaditeľ školy

  • 14.3.2024 (štvrtok) Hasičský krúžok bude !

  • Nábor talentov

  • Hasičská schôdza

    Oznamujeme všetkým malým hasičom, že dnes, 29.2.2024, hasičský krúžok nebude.
    Pozývame Vas spolu s rodičmi na hasičskú členskú schôdzu, ktorá sa uskutocní v sobotu 2.3.2024 o 17.00 hod. v Kultúrnom dome v Dolnom Hričove. Tešíme sa na našich nových členov !

  • Veľký úspech na krajskom kole Olympiády v AJ !

    Na krajskom kole olympiády v anglickom jazyku, ktoré sa konalo 14.2.2024 v Čadci, naša
    žiačka Emma Bónová dosiahla skvelý úspech. V konkurencii viac ako 20 súťažiacich obsadila
    krásne 3. miesto. Od postupu do celoslovenského finále ju delilo iba 1,5 bodu! BLAHOŽELÁME !!!

     

  • Deň profesií

    Žiaci ôsmych ročníkov začiatkom februára začali objavovať svoje možnosti v oblasti budúcej
    kariéry. Ich prvým krokom na ceste k voľbe povolania bolo oboznámenie sa s možnosťami
    stredoškolského štúdia. Na podujatí Deň profesií 2024 mohli pod jednou strechou vidieť
    prezentácie 26 stredných škôl zo Žiliny, Považskej Bystrice, Trenčína či Liptovského Hrádku.
    Tiež sa oboznámili s možnosťou duálneho vzdelávania priamo od troch zúčastnených
    zamestnávateľov. Mohli si vyskúšať vybrané aktivity niektorých škôl, stretnúť a porozprávať
    sa s pedagógmi i študentami jednotlivých škôl.
    V smerovaní ich ďalšieho štúdia im pomôžu aktivity, ktoré priamo u nás v škole absolvujú
    pod vedením kariérnej poradkyne z CPP Bytča.

    Mgr.Kočnerová

  • Hasiči pozor ! Ďaľšie stretnutie bude vo štvrtok, počas prázdnin, 24.2.2024 o 17.00 hod. v telocvični základnej školy. Nezabudni !

  • Projekt "Bezpečná škola"

    Na základe vážnych situácií, ktoré sa udiali na školách na Slovensku v nedávnom období, pristupujeme k zvýšeniu bezpečnosti našich žiakov a zamestnancov. Z uvedeného dôvodu platí zákaz vstupu do budovy školy, škôlky (počas dňa), ŠKD a školskej jedálne tu nezamestnaným osobám. Deti z ŠKD si rodičia môžu vyzdvihnúť na základe telefonického kontaktu s pani vychovávateľkami. V škôlke tak ako obvykle. Výdaj obedov v prvý deň choroby detí ešte upresníme v čo najkratšom čase. V prípade nevyhnutného kontaktu so zamestnancami školy sú na dverách umiestnené zvončeky.

    Ďakujeme za pochopenie.

  • 2 % z daní

    Milí naši rodičia,
    ešte stále vám zákon umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov našej škole. Robíme tak každý rok prostredníctvom Nadácie Spoločne pre región. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2% i tento rok. Potrebné tlačivá nájdete v ľavom menu v sekcii 2%, alebo si ich môžete priamo vyžiadať v základnej škole u triedneho učiteľa vášho dieťaťa alebo na tel. čísle 5572133. ĎAKUIJEME !

  • Ďalšie stretnutie na Hasičskom krúžku bude až vo štvrtok 15. 2. 2024 z dôvodu ochorenia !

  • Projekt Šafran

    27. január bol Organizáciou spojených národov vyhlásený za Medzinárodný deň pamiatky obetí holokaustu. V tento deň si pripomíname utrpenie obetí holokaustu počas druhej svetovej vojny. Pri tejto príležitosti sa žiaci 9. ročníka zúčastnili celoeurópskeho projektu Šafran. Do veľkého kvetináča vysadili cibuľky žltých krókusov, ktoré kvitnú práve v týchto dňoch. Žlté krókusy pripomínajú Dávidove hviezdy, ktoré museli Židia počas nacistickej nadvlády nosiť. K téme pripravili aj nástenku. Z nej čerpali informácie mladší žiaci, ktorí riešili úlohy pripravené našimi deviatakmi. Za túto peknú a poučnú aktivitu im ďakujeme. Fotky z akcie si môžete pozrieť vo fotoalbume. 

  • Školský karneval

    S radosťou oznamujeme všetkým žiakom, že v piatok 2. februára 2024 sa v priestoroch telocvične našej školy uskutoční školský karneval. Nezabudnite si pripraviť karnevalové masky, najlepší budú odmenení. Prvú hodinu strávite prípravou v triedach so svojimi triednymi pani učiteľkami a potom sa presuniete do telocvične. Karneval spolu so súťažami, ktoré si pre vás pripravili naši deviataci, bude prebiehať do 11.30 hod. a po tomto čase sa presuniete na obed. Počas doobedia dostane každý žiak hot-dog, ktorý pre vás pripraví rada rodičov. Ďakujeme a už sa všetci veľmi tešíme. Spolu oslávime fašiangy v našej škole.

  • Odovzdávanie výpisov známok za 1. polrok

    Oznamujeme všetkým rodičom žiakov našej školy, že odovzdávanie výpisov známok za 1. polrok šk.roku 2023/2024 sa uskutoční v stredu 31.1. 2024. V tento deň končia žiaci 1. stupňa vyučovanie 4. hodinou a žiaci
    2. stupňa 5. vyučovacou hodinou.

    Mgr. Ivan Brezovský, riaditeľ školy

  • Hasiči, dnes (25.1.2024) o 17.00 sa opäť vidíme v telocvični ZŠ !

  • Hasičský krúžok - oznam

    Oznamujeme všetkým žiakom,ktorí chodia na hasičský krúžok, že ďalšie stretnutie bude budúci štvrtok, 25.1.2024 o 17.00 hod.v telocvični ZŠ. Krúžok už bude bývať každý druhý štvrtok.Viac si povieme na stretnutí.

  • Oznam ŠK Dolný Hričov

  • Hasiči pozor !

    Ďalšie stretnutie na hasičskom krúžku sa uskutoční vo štvrtok 11.1.2024 o 17.00 hod. v telocvični základnej školy. Tešíme sa na Vás !

  • Hasičský krúžok

    Oznamujeme všetkým záujemcom o hasičský krúžok (tí, ktorí sa nahlásili u p. Odváhovej, aj tí, ktorí majú ešte záujem), že prvé stretnutie sa uskutoční vo štvrtok 21.12.2023 o 17.00 hod. v telocvični základnej školy. Prineste si vhodné prezuvky.

    Tešíme sa na Vás !

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou P.V.Rovnianka Dolný Hričov
    Školská 248
    013 41 Dolný Hričov
  • Základná škola : 0904210332, 0415572133
    Materská škola : 0415572132
    Školská jedáleň : 0415572177

Fotogaléria