Navigácia

  • Exkurzia ŽIDOVSKÁ ŽILINA 9. ročník

    Dňa 25. 5. 2023 sa žiaci 9. ročníka zúčastnili dejepisnej exkurzie s názvom Židovská Žilina. Na exkurzii si žiaci rozšírili vedomostí z dejín Židovskej náboženskej obce, ktorá pôsobila na území mesta Žilina.

    Trasa exkurzie: Ortodoxná synagóga, Múzeum,  Neologická synagóga, Židovská škola, Makabi, Starobinec, Obradná sieň, Pamätník holokaustu, Židovský cintorín, Vojenský cintorín 

     

     

  • Celoškolské konzultácie

    Vážení rodičia,

    vo štvrtok, 11.05.2023, sa v čase od 16.00 hod. - 17.30 hod. uskutočnia celoškolské konzultácie pre rodičov žiakov našej školy. Vaša účasť je nutná !

  • Krajské kolo Biblickej olympiády

    V krajskom (diecéznom) kole Biblickej olympiády v Žiline našu školu úspešne reprezentovali Simona Kubáňová, Jozef Aurel Králik a Benjamín Koryťák zo 7. A. V konkurencii ostatných víťazov okresných (dekanátnych) kôl sa počtom získaných bodov stali úspešnými riešiteľmi. 

  • Zápis detí do materskej školy - dôležité !!!

    Oznamujeme rodičom detí, že žiadosti o prijatie dieťaťa do Materskej školy v Dolnom Hričove je možné podať v dňoch :

    2. 5. 2023 - 5. 5. 2023 a to nasledovne :

    • prostredníctvom emailu : naskenované dokumenty (žiadosť + potvrdenie od lekára) odoslať na email msdhricov@azet.sk
    • osobne, v priestoroch MŠ od 2.5.2023 - 5.5.2023 od 10.00 - 15.00 hod.
    • poštou na adresu : ZŠ s MŠ P. V. Rovnianka, Školská 248, 013 41 Dolný Hričov

    Pred podaním žiadosti je však dôležité prečítať si podmienky prijatia dieťaťa do MŠ, ktoré nájdete tu :
     Podmienky-prijatia-dietata-do-MS-a-ostatne-pokyny(1).docx

    Ostatné dokumenty, dôležité k prijatiu dieťaťa nájdete tu :
    Ziadost-o-prijatie-dietata-do-MS-_-potvr--denie-od-lekara.docx

    Cestne-vyhlasenie-zakonneho-zastupcu-(Priloha-c.1).docx

    Pisomne-vyhlasenie-(Priloha-c.2).docx

    Prípadne si dané tlačivá môžete vyzdvihnúť v materskej alebo základnej škole.

    Mgr. Martina Regiecová, zástupkyňa riaditeľa pre MŠ


     

     

     

  • Obedy "zadarmo" od 1. 5. 2023 - dôležité informácie !

    Vážení rodičia,

    všetky potrebné informácie k obedom "zadarmo" od 1. 5. 2023 nájdete spolu s návratkou - žiadosťou tu :

     

  • Prevádzka MŠ počas Veľkonočných prázdnin

    Oznamujeme rodičom detí, že z prevádzkových dôvodov, bude počas Veľkonočných prázdnin prevádzka Materskej školy v Dolnom Hričove nasledovná :
    štvrtok 6.4.2023 - MŠ v prevádzke
    utorok 11.4.2023 - MŠ nebude v prevádzke
    Ďakujeme za pochopenie.

    Mgr. Ivan Brezovský, riaditeľ školy

  • Zápis do 1. ročníka šk. roka 2023/2024

    Oznamujeme rodičom detí predškolského veku, že zápis do 1. ročníka Základnej školy s materskou školou P. V. Rovnianka v Dolnom Hričove na školský rok 2023/2024 sa uskutoční v sobotu 1. 4. 2023 od 9.00 hod. do 13.00 hod. v priestoroch školského klubu detí. Na zápis treba priniesť vyplnený dotazník, ktorý vám poskytnú v materskej škole alebo si ho môžete vytlačiť kliknutím na link pod textom, rodný list dieťaťa a 20,- € na základné pomôcky. Zoznam ďalších pomôcok, ktoré bude vaše dieťa potrebovať nájdete tiež v linku pod textom.
    Tešíme sa na všetkých budúcich prváčikov !

    Mgr. Lena Greschnerová

  • Náš tím prvý v okresnom kole Biblickej olympiády!

    Družstvo našich siedmakov v zložení Simona Kubáňová, Benjamín Koryťák a Jozef Aurel Králik zvíťazili v okresnom (dekanátnom) kole Biblickej olympiády, ktoré sa konalo v Bytči. Blahoželáme a prajeme veľa úspechov aj v ďalšom kole. 

  • Literárna čajovňa

    Posedenie s bájkami a bábkami

    23. marca po vyučovaní sa uskutočnila tradičná marcová literárna čajovňa. Deti si pri čaji vyrobili milé bábky a navzájom si zahrali krátke divadielka - scénky z prečítaných bájok. Pozrite si fotogalériu. 

     

  • Rozhodnutie RÚVZ o prerušení prevádzky MŠ

    Na základe rozhodnutia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Žiline, z dôvodu vysokej chorobnosti detí, bude v čase od stredy 22.03.2023 do utorka 28.03.2023 (vrátane) prerušená prevádzka materskej školy. Prevádzka bude opäť obnovená v stredu 29.03.2023.

    Rozhodnutie RÚVZ nájdete v priloženom linku.

  • Naše recitátorky opäť úspešné!

    V 69. ročníku súťaže v umeleckom prednese Hviezdoslavov Kubín našu školu v okresnom kole reprezentovali šiesti žiaci.V I. kategórii získala II. miesto Rút Haluzová (2. ročník) v prednese poézie, v II. kategórii, takisto v prednese poézie, získala čestné uznanie Ema Janičíková (6. ročník) a v III. kategórii v prednese poézie na III. mieste skončila Jana Marčišová (8. ročník). Srdečne blahoželáme!

  • Testovanie T9

    V  stredu 22. marca 2023 sa uskutoční celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníkov Testovanie T9.
    Testovanie žiakov sa uskutoční z predmetov matematika, slovenský jazyk a literatúra (okrem škôl s vyučovacím jazykom maďarským), maďarský jazyk a literatúra (v školách s vyučovacím jazykom maďarským) a z predmetov slovenský jazyk a slovenská literatúra (v školách s vyučovacím jazykom maďarským), ukrajinský jazyk a literatúra (na školách s vyučovacím jazykom ukrajinským).

    Testovania sa zúčastnia všetci žiaci 9. ročníka ZŠ a 4. ročníka gymnázií s osemročným vzdelávacím programom vrátane žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, okrem žiakov vzdelávaných podľa vzdelávacích programov pre žiakov s mentálnym postihnutím.

    Informácie o Testovaní T9 sú zverejňované na https://www.nucem.sk/sk/merania/narodne-merania/testovanie-9. 

    Našim deviatakom prajeme veľa šťastia.

    Daniela Holičová
    výchovná poradkyňa

  • Darujte nám 2% z vašich daní

    Vážení rodičia, priatelia školy,

    i v tomto roku sa uchádzame o vaše 2 % z daní, ktoré budú použité na skvalinenie výchovno - vzdelávacieho procesu. Tlačivá si môžete vyzdvihnúť u triednych učiteliek vašich detí alebo priamo tu na našej stránke nájdete presný postup v ľavom menu v sekcii 2% dane.  ĎAKUJEME !

  • Lyžiarsky výcvik

    Lyžiarsky výcvik v Ski Ráztoky Horná Mariková absolvovali naši siedmaci a ôsmaci v krásnom prostredí, na zdravovm vzduchu. Výcvik prebiehal na parádne upravenej zjazdovke a s výborným jedlom. Deti boli poslušné, všetky sa naučili lyžovať a tí, ktorí to už vedeli, sa zdokonalili. Tohtoročný LV hodnotíme veľmi dobre.

  • Naši žiaci úspešní v Dejepisnej olympiáde

    V okresnom kole Dejepisnej olympiády bol úspešným riešiteľom Adrián Bóna (9. roč.) a Benjamín Koryťák (7. A) z II. miesta postúpil do krajského kola. Blahoželáme a Benjamínovi držíme palce v ďalšom kole!

  • Úspech v recitačnej súťaži!

    V okresnom kole umeleckého prednesu povestí ŠALIANSKY MAŤKO naša žiačka Ivetka Papánková (7.B) obsadila krásne druhé miesto. Srdečne blahoželáme!  

  • Projekt ŠAFRAN

    V piatok 27. 1. 2023  sme si pripomenuli Medzinárodný deň pamiatky obetí holokaustu. Naša škola sa už po druhýkrát zapojila do Projektu Šafran. Cieľom projektu je, aby sme nezabudli na holokaust a dozvedeli sa viac o tejto téme. Žiačky 9. ročníka preto ešte v jeseni zasadili šafrany na pamiatku detí, ktoré boli zabité počas holokaustu. Kvety šafranu pripomínajú Dávidove hviezdy, ktorými boli židia označovaní. Žiakom bolo pripomenuté, že je veľmi dôležité, aby sme rešpektovali rozdiely medzi ľuďmi a aby sme hovorili o nespravodlivosti, ktorú aj dnes vidíme medzi nami. Fotografie z akcie si môžete pozrieť v galérii.

                                                                                                                   Vanesa Žoldáková, 9. roč.

  • KARNEVAL v novom šate

    Vážení rodičia, žiaci, priatelia školy,

    z dôvodu zrušenia polročných prázdnin sme sa i tak rozhodli ponechať žiakom našej školy jeden deň bez vyučovania. V tomto školskom roku to bude piatok 3. február. Žiaci dostanú polročné výpisy klasifikácie a od druhej vyučovacej hodiny bude v telocvični školy prebiehať školský karneval. Spoločne sme sa rozhodli vyskúšať iný model ako po iné roky a teda karneval sa uskutoční počas vyučovania. Každý žiak dostane ovocný džúsik a hot-dog. Masky budeme odmeňovať tak ako po minulé roky. 

    Touto cestou sa chcem ospravedlniť členom rady rodičov, ktorí boli ochotní pomôcť pri organizácii karnevalu a príprave hot-dogov, že tento nový model karnevalu bol dohodnutý až na zasadnutí pedagogickej rady v piatok 27.1.2022 a teda až po zasadnutí rady rodičov. 

    Mgr. Ivan Brezovský, riaditeľ školy

     

  • Odovzdávanie výpisov hodnotenia za 1. polrok

    Vážení rodičia,

    oznamujeme Vám, že žiakom našej školy budú výpisy hodnotenia klasifikácie za 1. polrok šk. roka 2022/2023 odovzdané v piatok 3. februára 2023.

    Mgr. Ivan Brezovský, riaditeľ školy

  • KOMPARO 8. ročník

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou P.V.Rovnianka Dolný Hričov
    Školská 248
    013 41 Dolný Hričov
  • Základná škola : 0904210332, 0415572133
    Materská škola : 0415572132
    Školská jedáleň : 0415572177

Fotogaléria