Navigácia

  • Oznam pre rodičov detí materskej školy k začiatku šk. roka

    Milí rodičia,

    od školského roku 2022/2023 budeme zverejňovať všetky oznamy, ktoré sa budú týkať našej materskej školy na tejto webovej stránke. Všetky oznamy, tlačivá, dokumenty, fotografie budeme pridávať postupne a preto vás prosíme o trpezlivosť. V prípade akýchkoľvek otázok, návrhov, pripomienok píšte na mailové adresy msdhricov@azet.sk, zsdhricov@azet.sk alebo priamo na tejto stránke v sekcii Napíšte nám..

    Zatiaľ najdôležitejší oznam pre rodičov nových detí  ( vy ostatní to už poznáte z predchádzajúcich školských rokov ) :

    v prvý školský deň, v pondelok 5. 9. 2022,  a samozrejme i všetky ostatné dni treba dieťa priviesť do MŠ do 8.00 hod. Vášmu dieťaťku zatiaľ stačia prezuvky. Je potrebné odovzdať vypísané Potvrdenie o bezpríznakovosti, ktoré však dostanete k vypísaniu pri vstupe do materskej školy. Samozrjeme ho nájdete  aj na stránke školy, kde si ho môžete vytlačiť. Nové detičky sa budú v škôlke postupne adaptovať a preto tu prvé dni strávia max. 2 hodiny. Všetky potrebné informácie vám podá pani učiteľka pri preberaní vášho dieťaťa. Už sa všetci veľmi tešíme !

    Mgr. Martina Regiecová, zástupkyňa riaditeľa pre MŠ 

  • Dôležité !!! Tlačivo o bezpríznakovosti

    Vážení rodičia,
    v zmysle nariadenia ministra školstva s účinnosťou od 1. 9. 2022, musí žiak predložiť pri prvom nástupe do školy vypísané tlačivo "Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti". Uvedené tlačivo si môžete vyzdvihnúť v budove základnej školy v dňoch 31. 8. 2022 a 2. 9. 2022 od 9.00 - 15.00 hod. alebo si ho môžete vytlačiť z tohto linku :

     

  • Informácie k zahájeniu školského roku 2022/2023

    Vážení rodičia, priatelia školy, milí žiaci,

    prázdniny ubehli ako voda a opäť nadišiel čas stretnúť sa v našej milej školičke. Verím, že ste všetci načerpali mnoho síl a ste tak pripravení začať nový školský rok. Ja osobne sa už veľmi teším a preto Vám chcem touto cestou oznámiť pár dôležitých informácií.

    Slávnostné zahájenie školského roka 2022/2023 začína v pondelok 5. 9. 2022 o 9.00 hod. v budove ročníkov 5. -9. V novom školskom roku budú túto budovu navštevovať aj žiaci 4. ročníka. Pred začiatkom sa bude konať žiacka svätá omša, ktorej sa môžu naši žiaci zúčastniť o 8.00 hod. v kostole sv. Michala v Dolnom Hričove. Pán farár vás všetkých srdečne pozýva.  Po zahájení školského roka pôjdu žiaci so svojimi pani učiteľkami do tried, kde dostanú ďalšie informácie ohľadom vyučovania. Do tried pôjdu aj prváčikovia, výnimočne so svojimi rodičmi. V tento deň nemajú žiaci obed a nie je otvorený ani školský klub detí. Od utorka sa už varí aj pre žiakov školy a tiež funguje školský klub. Celý týždeň budú mať naši noví prváčikovia 3 hodiny vyučovania, necháme im trochu času na adaptáciu v škole, a žiaci 2. ročníka 4 vyučovacie hodiny. Ročníky 3. - 9. sa učia podľa rozvrhu. Všetky ostatné informácie vám poskytnú triedni učitelia. Tešíme sa na vás !

    Mgr. Ivan Brezovský, riaditeľ školy

  • Školský rok 2021/2022

  • "Strava zadarmo" - dôležité zhrnutie!

    Vážení rodičia,

    nakoľko informácie ohľadom dotácie na stravu sa stále menia, tu nájdete najdôležitejšie zhrnutie, kto vlastne má nárok na "stravu zadarmo" :

  • Naša spolupráca so ZPHH

    Naša škola sa môže pochváliť výbornou spoluprácou so Združením Hričovského hradu. Žiaci 9. ročníka sa zapojili do prác v mýtnici. Z priestorov povynášali časti kamennej dlažby a ukladali ich do pivnice. Za tri hodiny vykonali neuveriteľné množstvo práce, čo ocenil najmä predseda združenia Jozef Mihálik. Taktiež poďakoval za práce na hričovskom hrade, ktoré vykonali žiaci našej školy a vyzdvihol ich záujem o históriu hradu. S pani učiteľkou Rečkovou majú veľké plány na spoluprácu i do budúcnosti. Sme veľmi radi, že našich žiakov história nielen hradu, ale celej našej obce, veľmi zaujíma a sú ochotní priložiť ruku k dielu na obnovu našich pamiatok. Viac fotografií nájdete vo fotoalbume.

  • Naša škola opäť úspešná !

    Žiaci Barbora Janáková zo 7. ročníka a Benjamín Koryťák zo 6. triedy získali krásne 2. miesto v regionálnej vedomostnej súžťaži Žilina - moje mesto. Blahoželáme !

  • Koncoročné fotografovanie tried bude v piatok 24.6.2022 od 10.00 hod.

  • Výlet 7. ročníka

    Výlet 7 – TATRY

    Pricestovali sme zo Žiliny  rýchlikom,

    do penziónu sme šľapali rýchlym krokom.

    Zo Štrby do Starého Smokovca

    cesty  novou zubačkou nebolo ,,konca“.

    Túra na Hrebienok bola dlhá,

    neverili sme, že lanovku ťahá šnúra.

    Výhľady, vodopády, Rainerova chatka

    pre nás úplná pohodička.

    S časovou rezervou k vlaku

    privrzlo medzi dverami Katku.

    S láskou, vervou a horalkou

    šťastne sme zvládli TATRY s našou triednou Silvinkou.

    Ďakujeme

  • Zisťovanie záujmu o antigénové testovanie

    Vážení rodičia, v zmysle pokynov MŠ SR Vás žiadame o potvrdenie Vášho záujmu (okrem žiakov 9. ročníka) o antigénové testy pre žiakov na našej edupage stránke pre budúci školský rok. Testy bude potrebné vykonať v septembri pred začiatkom nástupu žiakov do školy a tiež v prípade výskytu ochorenia Covid 19. Sú distribuované zadarmo. Z dôvodu opravy zostavy prosíme o opätovné potvrdenie záujmu i u rodičov, ktorí už hlasovali včera (2.6.2022). Hlasovanie je platné od 3.6.2022 do 6.6.2022. Výsledky hlasovania budeme spracovávať v utorok 7.6.2022. Následne budeme ku koncu mesiaca testy distribuovať rodičom, ktorí potvrdili záujem. Rodičia, ktorí svoj záujem nepotvrdia, nebudú mať na testy nárok.  Ďakujeme za pochopenie.

  • Víťazstvo v celoslovenskom kole

    Nina Chládeková (9. A) zvíťazila v celoslovenskom finále jazykovo-výtvarnej súťaže Môj slovník z reality, v kategórii nemecký jazyk - slovenský jazyk. Blahoželáme!

  • REGIONÁLNE EXKURZIE

    Siedmaci absolvovali prehliadku mesta Žilina so zameraním na jeho hostóriu. Navštívili Burianovu vežu a Rosenfeldov palác, kde bola výstava s názvom História bábkového divadla. Exkurzia žiakov 9. ročníka bola zameraná na židovské pamiatky. Sprievodkyňa nás previedla mestom, navštívili sme ortodoxnú synagógu, neologickú synagógu a Pamätnú izbu Vrbu a Wetzlera - slovenských židov, ktorým sa podarilo utiecť z Osvienčimu a podať správu o hrôzach koncentračného tábora. Po dvoch rokoch sa nám opäť podarilo zrealizovať Stredoveký deň - šiestaci si najskôr pozreli prezentáciu o živote na hradoch, ktorú si pre nich pripravil pán Mihálik zo Združenia priateľov Hričovského hradu. Potom sa presunuli na hrad, kde odstraňovali náletovú vegetáciu, vyčistili ohnisko a priestor pri altánku, vyniesli 300 kg piesku a nanosili množstvo kameňov. Fotografie si pozrite vo fotoalbume.

  • ZBER PAPIERA

    Oznamujeme všetkým žiakom, rodičom i priateľom školy, že od 30.5.2022 - 2.6.2022 bude v našej škole prebiehať zber papiera. Kontajner je pristavený na ulici pred budovou ročníkov 1. - 4. Vždy v čase od 14.00 - 18.00 hod. bude pri kontajneri služba, ktorá bude papier preberať.  Zbierajú sa previazané odvážené časopisy, noviny, kancelárske papiere a knihy bez tvrdých obalov. Nezbierajú sa kartóny.

  • Deň detí

    Dňa 1. júna 2022 sa v našej škole uskutoční oslava Dňa detí, od 9.00 - 12. 00 hod.  Oslava bude prebiehať súťažnou formou, kde žiaci budú zbierať pečiatky na rôznych súťažných stanovištiach a tieto si potom vymenia za vecné ceny a darčeky vo výmennom obchodíku. Pripravené sú pre nich sladké balíčky a hot-dogy.

    Naše poďakovanie patrí rade rodičov, p. Michalovi Šutákovi a obci Dolný Hričov za sponzorskú pomoc pri materiálnom zabezpečení celého podujatia.

  • Exkurzia 8. ročník

    Žiaci 8. ročníka absolvovali v pondelok 23. 5. vzdelávaciu exkurziu, ktorá bola zameraná na upevnenie učiva z dejepisu, literatúry, techniky a geografie. Najskôr navštívili Mincovňu v Kremnici, absolvovali prehliadku bane Bartolomej a na záver ich čakala krásna zážitková prehliadka rodného domu Sládkovičovej Maríny. Fotografie si pozrite v našom fotoalbume. 

  • Ďalší úspech v súťaži - máme 1. miesto !

    Opäť sa môžme popýšiť príjemnou správou ! Máme 1. miesto !
    Na rozdiel od iných súťaží, kde súťažia jednotlivci, je Biologická olympiáda ktg. F súťažou družstiev.
    V OKRESNOM  KOLE tejto súťaže ZVÍŤAZILO  naše družstvo v zložení : Ballayová Patrícia, Ballayová Natália, Černeková Natália, Kortišová Michaela,  Janičíková Emma, členkami súťažného družstva boli aj Marína Janáková a Simona Žoldáková.  Blahoželáme!

     

  • Celoškolské konzultácie pre rodičov

    Vážení rodičia,

    pozývame vás na celoškolské konzultácie, ktoré sa uskutočnia vo štvrtok 12.5.2022 od 16.00 hod. - 17.30 hod. Vaša účasť je nutná !  Žiadame vás o dodržanie konzultačných hodín z dôvodu konania pracovnej porady.

    Mgr. Ivan Brezovský, riaditeľ školy

  • V okresnom kole Biologickej olympiády máme 2. a 3. miesto !

    Naša škola opäť úspešná. Pod vedením pani zástupkyne Štolfovej  obstáli vo veľlkej konkurencii škôl žilinského okresu naši šiestaci - Benjamín Koryťák, ktorý sa umiestnil na 2. mieste a Jozef Aurel Králik - získal 3. miesto v okresnom kole Biologickej olympiády. Obom srdečne gratulujeme !

  • Máme úspešnú finalistku !

    Nina Chládekova, žiačka 9.A. triedy postúpila do finále celoslovenskej výtvarno - jazykovej súťaže Môj slovník z reality. Blahoželáme a držíme palce vo finále !

  • Zápis detí do materskej školy

    Vážení rodičia, všetky potrebné informácie ohľadom zápisu do materskej školy na šk. rok 2022/2023 nájdete tu :
    Oznam_o_zapise_2022-2023.docx

    Potrebné tlačivá nájdete v ľavom menu v sekcii Tlačivá. Webová stránka materskej školy má technickú poruchu a tlačivá z nej nie je dočasne možné sťahovať. Uvedenú závadu odstránime v čo najkratšom čase. Za pochopenie ďakujeme.

    Janka Hanusová, zástupkyňa riaditeľa pre MŠ

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou P.V.Rovnianka Dolný Hričov
    Školská 248
    013 41 Dolný Hričov
  • Základná škola : 0904210332, 0415572133
    Materská škola : 0415572132
    Školská jedáleň : 0415572177

Fotogaléria