Navigácia

  • Oznam ŠK Dolný Hričov

  • Hasiči pozor !

    Ďalšie stretnutie na hasičskom krúžku sa uskutoční vo štvrtok 11.1.2024 o 17.00 hod. v telocvični základnej školy. Tešíme sa na Vás !

  • Hasičský krúžok

    Oznamujeme všetkým záujemcom o hasičský krúžok (tí, ktorí sa nahlásili u p. Odváhovej, aj tí, ktorí majú ešte záujem), že prvé stretnutie sa uskutoční vo štvrtok 21.12.2023 o 17.00 hod. v telocvični základnej školy. Prineste si vhodné prezuvky.

    Tešíme sa na Vás !

  • Riaditeľské voľno

    Dňa 22.12.2023 (piatok) udeľujem žiakom základnej školy riaditeľské voľno z dôvodu aktualizačného vzdelávania pedagógov. Nástup na vyučovanie bude po vianočných prázdninách, v pondelok 8.1.2024. 

    Mgr. Ivan Brezovský, riaditeľ školy

  • Rozhodnutie RÚVZ o prerušení prevádzky MŠ

    Z dôvodu zvýšeného výskytu chrípky a akútnych respiračných ochorení u detí materskej školy rozhodol Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Žiline o prerušení prevádzky materskej školy od stredy 20.12.2023 do utorka 26.12.2023.

    Materská škola nebude v prevádzke ani počas vianočných prázdnin.
    Jej prevádzka bude opäť obnovená od pondelka 8.1.2024.

    Rozhodnutie RÚVZ si môžete prečítať na tomto odkaze :Rozhodnutie(1).pdf
     

     

  • Vianočný december

    Aj tento december žijeme v našej škole hlavne blížiacimi sa vianočnými sviatkami, na ktoré sa už veľmi tešíme. Deň pred sv. Mikulášom sa stretli piataci a ôsmaci v tradičnej literárnej čajovni s netradičným občerstvením - zdravým a chutným mliekom, ktoré nám zabezpečuje Organika s. r. o. Piešťany v rámci Školského mliečneho programu. Pri teplom mliečku sme si vyrobili vianočnú výzdobu na okná a do tried a prečítali zaujímavosti z časopisu Bublina. Na druhý deň k nám už dorazil sv. Mikuláš so zástupmi anjelov i čertov. Neobišli žiadnu triedu a okrem sladkých lízaniek nešetrili ani uhlím:-). O pekne vyzdobené autobusové zastávky sa tiež postarali naši žiaci - voňavá čečina, vianočné gule a žiarivé svetielka spríjemnia čakanie na autobus aj keď má meškanie. V decembri nemôžeme zabudnúť na výročie Deklarácie ľudských práv. Túto významnú udalosť sme si pripomenuli s našimi deviatakmi návštevou Krajskej knižnice v Žiline, kde sme si vypočuli zaujímavú prednášku. Pár dní pred tým navštívila knižnicu aj naša žiačka Emma Bónová, ktorá si tu prevzala cenu za 1. miesto v súťaži "Literárna cena Janka Frátrika". Príjemné popoludnie strávili deviataci aj na Mariánskom námestí, kde si so svojou triednou pani učiteľkou vychutnali atmosféru vianočných trhov. Fotky z akcií si pozrite vo fotoalbume. 

  • Hasičský krúžok

  • Krabičky plné lásky

    Ďakujeme všetkým žiakom a ich rodičom, ktorí sa zapojili do vianočnej výzvy KRABIČKY PLNÉ LÁSKY. Aj vďaka Vám naši seniori zažijú o niečo krajšie vianočné sviatky.

  • Celoškolské konzultácie

    Vážení rodičia,

    oznamujeme Vám, že v utorok 14. novembra 2023 od 16.00 - 17.30 hod. sa uskutočnia celoškolské konzultácie z dôvodu hodnotenia prospechu a správania žiakov za 1. štvrťrok šk. roku 2023/2024. Počas konzultácii máte možnosť stretnúť sa nielen s triednymi učiteľmi, ale aj ostatnými vyučujúcmi Vašich detí.
    Vaša účasť na konzultáciách je dôležitá.

    Mgr. Ivan Brezovský, riaditeľ školy

     

  • Riaditeľské voľno

    Oznamujeme rodičom a žiakom školy a tiež materskej školy, že z dôvodu prerušenia dodávky elektrickej energie v obci Dolný Hričov, na ulici Školská, udeľujem žiakom 1. - 9. ročníka našej školy riaditeľské voľno na deň 15. 11. 2023 (streda). V tento deň nebude v prevádzke ani školský klub detí a materská škola. V deň prerušenia elektrickej energie nie je možné žiakom zabezpečiť vykurovanie priestorov, hygienické činnosti ani stravovanie. 

    Mgr. Ivan Brezovský, riaditeľ školy

     

  • Európsky deň jazykov - úspech v medzinárodnej súťaži

    Účasť v jazykových súťažiach sme v tomto školskom roku odštartovali úspešne.
    Koncom septembra bola vyhodnotená súťaž, ktorá spájala nielen jazyky, ale aj umelecké cítenie detí. Úlohou v súťaži bolo vytvoriť plagát k Európskemu dňu jazykov. Žiaci mali nájsť slovenského a zahraničného spisovateľa, ktorých niečo spája. Ich citáty uvádzali v pôvodnom jazyku a v angličtine.
    Ivana Ballyová z 9. ročníka spracovala tému takým spôsobom, ktorý verejnosť oslovil natoľko, že získala najviac hlasov. Veríme, že ste aj vy hlasovali a pomohli ku krásnemu úspechu našej školy. Víťazný plagát si môžete pozrieť vo fotoalbume.

  • Zážitkové učenie

    Zážitkové učenie

    Je nepochopiteľné, že ľudia ničia prostredie, od ktorého závisí ich život.

         Vzťah s okolitým svetom je formovaný od detstva.  Zlá výchova vedie k zlému vzťahu k prírode, k jej ničeniu, zahlcovaniu odpadom, jej drancovaniu, trápeniu a zabíjaniu živých tvorov za účelom trofejí, či luxusných doplnkov, alebo len tak ...

    Niektorí sa s láskou k prírode a živým tvorom narodia, iným treba krásu živej prírody ukázať a zodpovedný vzťah  budovať.  Najlepšie je zážitkové učenie. Nie každý môže mať zvieratko doma, nie každý mu vie zabezpečiť potrebnú starostlivosť.  Preto navštevujeme zariadenia, kde obetaví ľudia zvieratká chovajú, ale sú aj takí, ktorí prinášajú zážitok priamo k nám. My sme vďaka ním mohli bližšie spoznať nádherné mimoriadne vzácne a ohrozené, medzinárodnými dohovormi  chránené vtáky, ktoré sú ohrozené odchytom, nelegálnym obchodovaním ale hlavne  ničením ich životného prostredia.

    Videli sme aj tieto druhy: Ara hyacintová, Ara arakanga, Ara vojenská, Ara zelenokrídla, Ara modro-žltá - ararauna, Ara harlekýn,  Kakadu havraní Kakadu alba, Kakadu žltochocholatý, Kakadu molucký, Zobákorožec bielochvostý. ..  Vtáky sú nielen nádherné, zaujímavé ale aj hravé, priateľské a prítulné.

                                        Zažili sme ornitoterapiu.

  • Prerušenie prevádzky v materskej škole

    Na základe Rozhodnutia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Žiline bude v čase od 25. 10. 2023 (streda)  do 31.10.2023 (utorok) prerušená prevádzka v Materskej škole v Dolnom Hričove z dôvodu vysokej chorobnosti detí. Materská škola bude opäť v prevádzke od 2. 11. 2023 (štvrtok).
    Rozhodnutie RÚVZ nájdete na tomto linku : Dokument-RUVZ.pdf

  • Hričovský Sparťan

    19. 10. 2023 sa na našej škole konala športová akcia Hričovský Sparťan. Súťažili sme v trojboji (bicyklovanie – 2 okruhy, prekážková dráha – preskoky, prevaľovanie, rúčkovanie, plazenie v blate) a v behu. Sparťanom sa stal Matúš Jurašík s rekordným časom 4 minúty. Súťažili najodvážnejší chlapci 2. stupňa, ale vyhrať mohol len jeden. Disciplíny boli náročné, ale všetko dopadlo dobre a všetci sme boli spokojní. Fotografie z akcie si môžete pozrieť vo fotoalbume.

  • Poďakovanie starým rodičom

    Výtvarné práce si pozrite vo fotoalbume.

  • Dobrovoľníci na hrade

    29. 9. sa uskutočnila dobrovoľnícka aktivita zameraná na pomoc pri obnove Hričovského hradu. Akcie sa zúčastnilo 19 žiakov z 5. – 9. ročníka. V spolupráci s OZ Združenie priateľov Hričovského hradu a v rámci programu Angažovaná škola sa žiaci zapojili do archeologického prieskumu a do pomoci pri úprave okolia hradu (strihanie kríkov, prenášanie drobného stavebného materiálu). Teší nás ochota našich žiakov pomôcť pri záchrane našej vzácnej pamiatky. Fotografie si môžete pozrieť vo fotoalbume.

  • Riaditeľské voľno

    Oznamujeme rodičom a žiakom školy, že z dôvodu celodenného prerušenia dodávky elektrickej energie v obci Dolný Hričov udeľujem žiakom 1. - 9. ročníka našej školy riaditeľské voľno na deň 21. 9. 2023 ( štvrtok). V tento deň nebude v prevádzke ani školský klub detí a materská škola. 

    Mgr. Ivan Brezovský, riaditeľ školy

  • Plenárne a triedne rodičovské schôdzky

    Vážení rodičia,

    v utorok (19.9.2023) sa o 16.00 hod. v hlavnej budove školy uskutoční plenárna rodičovská schôdza a následne po nej budú prebiehať triedne rodičovské schôdzky. Žiadame Vás o aktívnu účasť.

    Mgr. Ivan Brezovský, riaditeľ školy

  • Ponuka krúžkovej činnosti na šk. rok 2023/2024

    Vážení rodičia,

    ponuku mimoškolskej záujmovej činnosti, ktorú ponúka naša škola v šk. roku 2023/2024 si môžete pozrieť kliknutím na tento link :

  • Ponuka MŠK Žilina

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou P.V.Rovnianka Dolný Hričov
    Školská 248
    013 41 Dolný Hričov
  • Základná škola : 0904210332, 0415572133
    Materská škola : 0415572132
    Školská jedáleň : 0415572177

Fotogaléria